asiakaskokemuksia personal trainer rauma
 
 
 

Anniinan tarina

Olen kolmen pienen lapsen äiti.  Olen kamppaillut painoni kanssa jo monta vuotta ja aloittanut lukuisia laihdutuskuureja. Alku alkaa aina lupaavasti, kunnes huomaan taas palanneeni vanhaan rytmiin, eli sohvalle herkkujen kera. Olen aina ennen lapsia ollut pienen kokoinen, joten siitä syystä minulle oli hyvin vaikea hyväksyä itseäni liikakilojen kanssa.


Nuorimmaisen ollessa puolivuotias, päätin taas aloittaa kuntoilun ja "terveellisemmän" elämän. Sain pudotettua painoa itsekseni 6 kiloa ja silloin päätin hankkia itselleni ulkopuolista apua, etten enää palaisi vanhoihin tapoihini. Kirjoitin Facebookissa olevalle myyntipalstalle etsiväni itselleni Personal Traineria. Sain monia viestejä ja yllättävän paljon treenareita Raumalta tuntui löytyvän. Päädyin ottamaan yhteyttä Pauliinaan, joka tuntuikin heti ensitapaamisen jälkeen minulle oikealta valmentajalta.

Sopimukset allekirjoitettiin ja siitä alkoi kuuden kuukauden elämäntapavalmennus. Alku oli hirmu jännittävää. Pyöri mielessä paljon ajatuksia: "mitä jos en pysty tähän", "mitä jos epäonnistun", "joudunko luopumaan kaikista herkuista", "mistä sitä nautintoa sitten enää saa" ym. Kaikki ajatukseni oli ihan turhaa. Alussa täytin ruokapäiväkirjaa viikon ajan, josta selvisi, etten syö lainkaan terveellisesti, riittävästi enkä monipuolisesti. Pauliinan valmennuksessa yllätyksekseni sain huomata, että saahan sitä ihminen syödä!

Painoni oli valmennuksen alussa 64kg ja asetimme tavoitteeksi pudottaa painoa 4kg, jonka jälkeen aloittaisimme kiinteytyksen. Aloin noudattaa Pauliinan laatimaa liikuntasuunnitelmaa ja ruokavalio-ohjeita. Viikonloppuisin tuli hiukan herkuteltua, mutta paino alkoi laskea. Noudatin tarkkaan liikuntasuunnitelmaa ja ateriarytmi alkoi myös pikkuhiljaa löytyä. Koin erittäin huonoa omaatuntoa aina viikonloppujen herkuttelujen jälkeen. Pystyin kuitenkin aina lopettamaan herkuttelut ja jatkamaan kuntoilua, mitä en ennen olisi pystynyt. Suoritimme punnitukset aina kuukauden välein ja joka kerralla paino oli laskenut. Ei siis tarvinnut pelätä, että niillä herkutteluilla olisin saanut itseni lihomaan.

Kaikki ennakkoluuloni olivat siis turhia. Se ilo ja nautinto, mitä olen nyt saanut liikunnan kautta, voittaa kaikki "vanhan elämän" nautinnot. Herkutella saa ja pitää aina välillä, joskus saa laiskottaa ja jäädä sohvalle makaamaan lenkille lähtemisen sijaan, eikä kannata itseään pakottaa mihinkään. Kaikki tulee itsellään, kun vain malttaa noudattaa suunnitelmaa. Liikunnasta on tullut niin normaalia elämääni, etten osaisi enää elää millään muulla tavalla.

Nyt puolen vuoden valmennus on ohi ja ja paino tällä hetkellä 55kg. Painoa lähti siis 9kg, vaikka 4kg oli tavoitteena. Salilla käymisestä on tullut ihanaa ja nyt tavoitteena onkin kerätä enemmän lihasmassaa. Tämä on vaikuttanut niin positiivisella tavalla elämääni, ettei sitä osaa oikein kuvailla sanoin. Valmennus on vaikuttanut henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, elämänlaatuun ja jopa parisuhteeseen. En puolivuotta sitten olisi uskonut kokevani näin suuria muutoksia. Toki epätoivoa, väsymystä, iloa, surua ynnä muuta on mahtunut tähän puolivuotiseen, mutta kaikki oli sen arvoista. Suosittelen kaikille ryhtymään tähän projektiin, jotka haluavat elämäntapansa kuntoon ja ovat motivoituneita.

"Olen kyllästynyt elämään tylsää ja tavanomaista elämää.
Tästä lähtien luon itse oman onneni" -Muumipappa
 
Anniina Määttänen